ArtInspirationDay
Onder professionele leiding een kunstwerk maken in teamverband.
Onze trainers en professionele kunstenaars begeleiden uw team één hele dag met het maken van een grote Art Expositie. Individueel of in groepjes worden kunstwerken gemaakt naar aanleiding van een opdracht die past binnen uw doelstelling. Denk daarbij aan thema's als toekomstvisie, nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf, interne communicatie, samenwerking etc. Er wordt gewerkt met verschillende materialen. Niet alleen schilderen op doek, maar ook fotografie, digital art, beeldhouwen, videokunst en 3D art behoren tot de mogelijkheden. De deelnemers leren zodoende creatief samenwerken. Het resultaat is een grote expositie. Het is eventueel mogelijk bepaalde kunstwerken uit te zoeken die blijvend een plaats krijgen binnen het bedrijf als herinnering aan een inspirerende dag. Doel: creatief leren samenwerken, creativiteit ontwikkelen, team-geest, saamhorigheid en een onvergetelijke ervaring.
Aantal deelnemers: 10 - 150 personen
Duur: één dag of dagdeel.
Kosten: Op aanvraag
Nodig: Zaal waarin deelnemers zich ruim kunnen bewegen (3 x carré-opstelling).
Ontdek je creatieve ik
Een concrete workshop waarin je aan de slag gaat met diverse materialen en kennis maakt met verschillende creatieve uitingsvormen
Kunst en creativiteit worden vaak verward. En soms lijkt het alsof alléén kunstenaars de ware creativiteit bezitten. Vanuit zijn oorsprong heeft de mens al miljoenen jaren op verschillende niveaus de behoefte gehad om gevoel en expressie te uiten. En dat is aardig gelukt. Drukte en een hectisch bestaan laten weinig tijd over voor de dingen waar we het allerliefst mee bezig willen zijn. (Her)ontdek je creatieve ik. Een workshop waarin je veel over jezelf ontdekken gaat. Een dag vol verrassingen waar je zeker geen spijt van krijgt.
De vele mogelijkheden van het werken met brons kunnen in de workshops worden belicht. Ervaring is niet vereist. We beginnen op madurodam niveau. Eerst het proces leren kennen en in één dag met een werkstukje naar huis.
Vink je keuze aan.
Workshop werken met brons 1
Een kennismaking bedoeld voor personen die nog nooit met brons gewerkt hebben. Tijdens deze
workshop word je wegwijs gemaakt in de vele mogelijkheden die het materiaal biedt. We maken een klein werkstuk wat je aan het eind van de dag mee naar huis kunt nemen.
Vink je keuze aan.
Workshop werken met brons 2
Een vervolg op workshop 1 In deze workshop wordt
dieper ingegaan op mogelijkheden en patineertechnieken. Je gaat naar huis met een werkstuk van max 1 kg.
Vink je keuze aan.
Workshop werken met brons 3
Een vervolg op workshop 2 In deze workshop wordt dieper ingegaan op
mogelijkheden, als afwerking, patineertechnieken en mallen maken. Je gaat naar huis met een werkstuk van max 2,5 kg.
Workshop werken met brons 4
Workshop 1 2 & 3 worden
behandeld in één week. Tevens wordt uitgelegd hoe je op eenvoudige wijze zelf een kleine oven kunt bouwen.
Merengue;
De Merengue is een populaire paardans in de Dominicaanse Republiek, Haiti, Suriname en de Nederlandse Antillen. De ritme's van de dans zijn sterk beinvloed door de muziek van de Afrikaanse slaven. De Merengue heeft een sensuele en volks karakter en hoort thuis op het ´bal-populair". Er kan in paren gedanst worden maar ook individueel; mannen en vrouwen dansen op uitdagende manieren om elkaar heen
Speksteen
Waar komt speksteen vandaan? Dit is één van de meest gestelde vragen over deze steensoort. Speksteen wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden, maar niet in Nederland.

bedrijfsuitje

Het is een steensoort die soms wel 90 miljoen jaar oud kan zijn, zoals is vastgesteld door geologen in Californië. Men vindt het onder andere in Brazilië, Afrika, Groenland, India en Europa. Surfend over internet vertellen mensen dat in hun land de mooiste en beste soapstone - hetzelfde als zeepsteen en speksteen - te krijgen is. De naam zeepsteen is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte aanvoelt als een glad stukje zeep. De wetenschappelijke naam is steatiet. Speksteen wordt ook gebruikt in de chemische industrie waar het wordt vermalen en vermengd met andere stoffen; het zit onder meer in isolatiemateriaal dat in de bouw wordt gebruikt. In de geneesmiddelenindustrie worden er medicinale middelen aan toegevoegd en kennen we het als baby- of talkpoeder.
klik hier voor het informatieformulier van meerdere workshops
Kleuren van speksteen
Speksteen is er in de meest fantastische kleuren. Lichtgroene, lichtroze en witte stenen worden na een goede bewerking transparant. Sommige stukken zijn net zo mooi als het duurste marmer uit Carrara. Speksteen is er ook in jadegroen, donkergroen en grijsgroen, en in alle kleuren bruin. Ook zijn er stenen die gespikkeld geel, bruin en blauw zijn en in weer andere brokken steen zitten rode aderen; er zijn oneindig veel kleurnuances.
Toepassing van speksteen
Speksteen wordt al eeuwenlang gebruikt om er kunst- en gebruiksvoorwerpen van te maken. In Egypte zijn beelden en gebruiksvoorwerpen van speksteen teruggevonden in de graftomben en de piramiden van de farao's. Ook uit de oude indianenculturen kennen we beelden van speksteen. De toepassing van speksteen is veel groter dan je denkt. Men gebruikt het niet alleen voor kleine objecten, er worden ook kachels, schoorsteenmantels, vloertegels en keukenbladen van gemaakt. Hiervoor gebruikt men de noordelijke soort speksteen. Deze is namelijk zeer hard van samenstelling. Speksteen houdt de warmte goed vast. Wanneer je een stuk speksteen een tijd in de zon laat liggen kun je de warmte voelen. In Zwitserland heeft men prachtige spekstenen kachels met mooi uitgesneden motieven. In cadeauwinkels zie je veel kleine beelden van speksteen: olifanten, apen en beren, maar ook potjes, wierookhouders en oorbellen. Tegenwoordig zie je speksteenkunst uit Afrika: beelden met motieven uit de Afrikaanse cultuur. Ze zijn er in verschillende afmetingen.
Speksteen bestaat uit verschillende lagen die je heel goed kunt zien als je een stuk speksteen natmaakt. Doordat het uit verschillende lagen bestaat is het ook kwetsbaar. Als je een stuk steen zachtjes tegen een muur tikt en het klinkt helder, dan heb je een mooi stevig stuk te pakken. In sommige stukken zie je en voel je kristallen of glanzende stukjes pyriet. Dit pyriet wordt ook wel 'Fool's Gold' genoemd. In vroegere tijden dacht men een goudader gevonden te hebben.

vrijgezellenuitje

Het is niet verstandig om in speksteen te hakken. Je trilt dan de lagen los en de steen valt in stukken uit elkaar. Met hakken bedoel ik dat je er met een hamer en beitel in gaat tikken. Sommige soorten zijn zo hard dat het wel kan, maar meestal begin je met de zachte soorten. Voor de gevorderde beeldhouwers geldt dat je nooit hard in het midden moet hakken maar alleen aan de zijkant. Midden in de steen kun je beter een guts gebruiken voor de krachtverdeling en om te voorkomen dat het stuk steen splijt of verbrokkelt. Als een stuk steen een hoek bevat die je eraf wilt hebben kun je deze afzagen.
vrijgezellenfeesten
Bijvoorbeeld: aankomst in het begin van de middag. Na de lunch en kennismaking gaan we werken aan een object in speksteen. (Weet je niet wat speksteen is klik dan hier ) Je maakt iets voor jezelf en iets voor de aanstaande. bruid. De middag wordt afgesloten met een drankje.
Alle kosten zijn inclusief materiaal drankjes, eenvoudige lunch
bij 10 deelnemers of meer
Euro €35 pp
Zonder lunch en drankjes €30 euro pp
klik hier voor een impressie van een vrijgezellenfeest
Maak bijvoorbeeld samen een beeld voor de aanstaande bruid
Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden
U bent altijd welkom bij vrijblijvend samen met ons een eventueel scenario samen te stellen en locaties te bekijken
Diverse creatieve workshops in Nederland & Frankrijk
Impressie van een vrijgezellenfeest
Om deel te nemen aan onze workshops is ervaring absoluut niet noodzakelijk.
Vul het inschrijfformulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie
Hieronder een Impressie van één van de vele mogelijke scenario's.. Maar vanzelfsprekend is er veel keuze.
Enkele van deze mogelijkheden vind je op het inschrijfformulier
We horen het graag van jou
Een bewerkte speksteen
Met verzegelde briefjes
Met goede wensen voor de aanstaande bruid

bedrijfsuitje

creatieve workshops

Teambuilding
Op verzoek kunnen onze workshops het karakter van Teambuilding krijgen. Een samen te stellen programma kenmerkt zich door een combinatie van maatwerk en intensieve begeleiding.
De teambuildende elementen die nodig zijn om een organisatie goed te laten functioneren kunnen precies dezelfde zijn als bij een door ons samengestelde creatieve workshop. Samenwerking in plaats van concurreren, teamwork in plaats van werken op eigen eilandjes. In perfecte afstemming moeten de krachten gebundeld worden. In de werksituatie wordt verlangd dat werkne(e)mers/ters erg goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de samenwerking en communicatie soepel verloopt. Het doel van ons Teambuilding programma is het creëren van onderling begrip. Vanuit begrip voor de kwaliteiten en talenten van jezelf en voor die van anderen kan een diepere compassie ontstaan voor jezelf en de teamleden.
Wij komen graag bij u langs voor een eerste inventarisatie.
Onze opzet bij de organisatie van bedrijfsfeesten en workshops is dit tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.
Wij organiseerden o.a. evenementen in Theater Orpheus in Apeldoorn, De Flint in Amersfoort, Het Turfschip in Breda, de Zeelandhallen in Goes, Beijneshal in Haarlem. Tevens hebben wij de organisatie van de Gooi
ArtFair verzorgd.
klik hier en bekijk een eerder georganiseerd bedrijfsuitje (voor dit onderdeel is een snelle internetverbinding aanbevolen)
klik hier voor een overzicht van enkele workshops
Bedrijven waarvoor wij o.a. workshops verzorgden:
gak rdw cad ns Kendle
Elsevier Nutricia Translease KPN RIVAS
klik hier voor een overzicht van enkele workshops
KLIK HIER VOOR HET INFORMATIEFORMULIER
klik hier en bekijk een eerder georganiseerd bedrijfsuitje (voor dit onderdeel is een snelle internetverbinding aanbevolen)
de presentatie downloaden kan ook
Onze organisatie is gericht op personen die geen of weinig ervaring hebben met het vervaardigen van beeldende kunst. Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden.
Een gedeelte van de groep staat vaak sceptisch tegenover het idee dat ze 'effe' creatief moeten gaan doen. Vaak hoor je kreten als: 'Ik ben toch niet creatief'
en 'Wat moet ik hier nou weer mee'.
Naar onze mening is iedereen creatief maar is dat niet altijd direct zichtbaar. Ons uitgangspunt is om de deelnemers door zichzelf te laten verrassen.
Teambuilding
Op verzoek kunnen onze workshops het karakter van Teambuilding krijgen. Een samen te stellen programma kenmerkt zich door een combinatie van maatwerk en intensieve begeleiding.
De teambuildende elementen die nodig zijn om een organisatie goed te laten functioneren kunnen precies dezelfde zijn als bij een door ons samengestelde creatieve workshop. Samenwerking in plaats van concurreren, teamwork in plaats van werken op eigen eilandjes. In perfecte afstemming moeten de krachten gebundeld worden. In de werksituatie wordt verlangd dat werkne(e)mers/ters erg goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de samenwerking en communicatie soepel verloopt. Het doel van ons Teambuilding programma is het creëren van onderling begrip. Vanuit begrip voor de kwaliteiten en talenten van jezelf en voor die van anderen kan een diepere compassie ontstaan voor jezelf en de teamleden.
Wij komen graag bij u langs voor een eerste inventarisatie.
Workshop Ontdek je creatieve ik.
Niet Creatief? Daar geloven wij niks van. Tijdens deze workshop maken we een ontdekkingstocht en laten zien hoe dichtbij je mogelijkheden liggen. Wij gaan graag de uitdaging met je aan en we weten zeker dat je vol tevredenheid de workshop afsluit.